‘Pride Story gaat viraal’

Eén activiteit in de PRIDE Month bereikt dankzij COVID-19 extra veel mensen. De eerste aflevering van de Pride Stories Home Edition is gelanceerd op 8 oktober en deze was binnen 24 uur reeds 4300 keer bekeken op YouTube. De bekende ondernemer Conrad Issa vertelt met veel liefde en respect over zijn zoon en geeft goede tips aan andere ouders en verzorgers. “We hebben het aan hem overgelaten en dat heeft ie gedaan en we zien een heel ander kind. We zien een kind dat begon te stralen”, zegt Issa.

“Mensen, het is niet anders; het zijn prachtige kinderen. Ze hebben er niet voor gekozen. Ze moeten door heel veel gaan alvorens zij zich seksueel kunnen uiten. En de eerste plek waar ze dit op een rustige, veilige en liefdevolle manier moeten doen, is via hun ouders.” Hij wijst erop, dat kinderen diep ongelukkig worden wanneer ouders onbewust negatieve opmerkingen maken over LGBT-personen. “Het wordt alleen nog erger voor het kind om uit de kast te komen.”
 
Dit jaar worden de PRIDE Stories in de maand oktober gepresenteerd op de Facebook-pagina en YouTube. Met deze activiteit zorgt de organisatie van PRIDE Month Suriname dat de bewustwording in Suriname blijft groeien. “Zo dragen wij bij aan de kwaliteit van leven in Suriname, niet alleen van de LGBT-community maar van de totale samenleving”, benadrukt de enthousiaste voorzitter van het LGBT Platform, Mitchel Sewkaransing
 
De PRIDE-loop waarmee de PRIDE Month elk jaar wordt afgesloten, wordt dit jaar vermoedelijk vervangen door een kleurrijke roadshow door de straten van Paramaribo. Meer details over deze loop volgen.