PRIDE Month 2022 – Wi Srefi

Mede namens het LGBT Platform Suriname, kondigen wij wederom onder bijzondere omstandigheden met trots de twaalfde editie van PRIDE Month Suriname van 1 oktober tot en met 6 november aan!
Onder het thema ‘Wi Srefi’ sranan voor wijzelf willen wij LGBT-personen aanmoedigen om te blijven vechten voor acceptatie. Pride is voor ons en door ons. Het thema benadrukt hoe belangrijk het is om op elkaar te kunnen rekenen, voor elkaar klaar te staan, begripvol te zijn en elkaar te accepteren ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, en benadrukken het belang van eenheid, betrokkenheid en participatie ook voor zij die nog niet zichtbaar zichzelf kunnen of willen zijn.
Het PRIDE Suriname 2022 logo is ontworpen door designer Sherwin Vreeswijk en bestaat uit een door bouw blokken gevormde piramide, welke staat voor het opbouwen en ondersteunen van elkaar. Deze is gekaderd door nog een regenboog vierkant welke staat voor gemeenschap.
Verwachtingen PRIDE Suriname 2022
Bewustwording door zichtbaarheid van honderden fysieke en digitale pride en of regenboog uitingen, als blijk van acceptatie en support van bedrijven, wat van onschatbare waarde is voor de LGBT-gemeenschap. Erkenning van een persoon en bedrijf als voorvechters van LGBT-rechten in Suriname. Terugkeer van de de grootste PRIDE-walk van het Caribisch gebied, zoals haast elk jaar, op de laatste zaterdag van oktober, waarbij wij vieren dat het voor velen van ons al mogelijk is om zonder vrees en zonder schaamte onszelf te zijn en waarmee wij aan degenen die dat (nog) niet kunnen, tonen dat ze er niet alleen voor staan en dat ze niet moeten opgeven.
Informatie en Educatie over de geschiedenis van Pride, geplande activiteiten tijdens de alsook Trainingen aan LHBT-personen over hun rechten; verhalen van PRIDE Ambassadeurs met behulp van video vlogs. Een filmfestival waarbij er, 4 weken lang, elke week een internationale film met een LGBT-thema vertoond wordt.
Bewustwording door Dialoog middels Maatschappelijke discussie momenten met behulp van social mediavideo’s over de bevordering van de leefomstandigheden van LGBT-personen in Suriname.
Gemeenschapsintegratie tussen en Veilige plekken voor LGBT-personen door het organiseren van activiteiten en opzetten van ontmoetingsplekken die veilig en inclusief zijn voor LGBT-personen met ondersteuning van gezinde bedrijven en organisaties, zodat zij zichzelf kunnen zijn.